Roman/novelle

Elje van Turennout - Lichter

 

Ze heeft een prachtige literaire novelle geschreven, die zij de titel 'Lichter' heeft meegegeven. Haar boek staat gepland voor september van dit jaar.

 

Wat zijn wij blij met deze nieuwe samenwerking! Elje heeft meer voor ons en jullie in petto: we ontvingen al drie manuscripten. Nummer twee, heel autobiografisch, hebben we ook al gelezen en als het aan ons ligt...


Van de auteur:

 

Het was eigenlijk helemaal niet mijn bedoeling om te gaan schrijven.

Nou ja, wel om te schrijven natuurlijk, want dat leer ik waarschijnlijk niet meer af.

Mijn verhalen ook aan anderen laten lezen - aan jou - dat was niet de bedoeling.

Ik was het in elk geval niet van plan.

Tot ik het zachtjes aan een vriendin vertelde.

Voorzichtig beschreef ik hoe mijn hoofdpersoon naar de wereld kijkt, naar het leven, de vraag onderzoekt of ze dat aandurft en zoekt naar een glimlach.

 

En soms verandert die glimlach in een traan of een brok in je keel.

Omdat het soms best ingewikkeld is. En dat het dan oké is.

Aan het einde van Lichter wist ik dat Norah nóg een verhaal heeft om te vertellen. Over andere grote thema’s en levensvragen. Misschien vanuit een ander perspectief dan je gewend bent. Dat was een mooi moment om eens contact te leggen met de uitgever om te zien of het tijd was om Norah en haar kijk op het leven ook met andere lezers te delen.

 

  

Over Lichter :

 

Norah is er niet helemaal zeker van of ze het leven wel aandurft. Of dat ze liever zou willen dat het gewoon simpelweg voorbij is. Ze vraagt zich af of ze wel weet hoe het moet, voluit leven. Tot ze de man ontmoet die alles is wat zij ook is. Een spiegel waar ze zichzelf volledig in herkent. Een mannelijke versie van haarzelf, die al haar vragen herkent en antwoorden heeft gevonden. Het zou wel eens kunnen zijn dat hij Norah alles kan geven wat ze nodig heeft om weer te durven leven. Ruimte in zijn hart en leven… en koffie.