FEELGOOD

Naar de noorderzon - Weg van jou

Mienke Fijen

 

Een sfeervolle en hartverwarmende roman!

 

Release: 19 november 2021

Cover reveal: 8 oktober 2021

Pre-order start: 8 oktober 2021

 

Hoe gaat die cover eruit zien? Spannend hè!

Met deze sfeerfoto kun je tot 8 oktober a.s. alvast even wegdromen naar de omgeving waar een belangrijk deel van de debuutroman van Mienke Fijen zich afspeelt.

 

Binnenkort meer informatie op deze pagina.

Kom je dan weer kijken?


Over het boek:

 

De flaptekst/achterkant van de roman volgt hier op 8 oktober!


Over de auteur

 

     Mienke Fijen (1975) is geboren en getogen Brabantse. Op haar zeventiende verruilde ze haar geboorteplaats Waalwijk voor Leeuwarden, waar ze ging studeren aan de Hogere Hotelschool. Na haar eindstage bij Holland Casino, waarvoor ze een jaar in Amsterdam woonde, keerde ze terug naar haar geliefde Brabant, waar ze aan de slag ging bij een uitzendorganisatie, als accountmanager om vervolgens door te groeien naar de rol van vestigingsmanager. Ruim 11 jaar werkte ze in deze branche toen de mogelijkheid kwam om te gaan werken voor CWI, nu UWV. Ze vervult hier, met slechts een kort uitstapje naar het onderwijs, sinds 2007 de rol van adviseur werkgeversdiensten. Ze adviseert bedrijven als het gaat om arbeidsmarktvraagstukken en creëert baanopeningen voor werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking.

 

     Mienke is woonachtig in het gezellige dorp Loon op Zand, met man en 2 kinderen. Haar vrije tijd besteedt ze aan koken, natuurfotografie, het coachen van het hockeyteam van haar dochter en natuurlijk schrijven.

 

Al op de basisschool schreef ze graag opstellen. Ook het maken van werkstukken, het schrijven van ellenlange brieven naar vrienden en vriendinnen en het vullen van dagboeken waren favoriete tijdsbestedingen in haar jeugd. Eind 2019 besloot Mienke een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: het schrijven van een boek; een roman welteverstaan. Het kriebelde al jaren en het enige doel dat ze voor ogen had was gewoonweg het schrijven van een romantisch verhaal. De vakantie die ze in de zomer van 2019 met het gezin in Noorwegen doorbracht gaf haar de juiste inspiratie. In deze setting kon ze haar verhaal volledig kwijt en ze begon gewoon met schrijven.

 

     Het verhaal van Annabelle ontvouwde zich tot haar eigen verbazing bijna als vanzelf onder haar vingers en nadat de proeflezers enthousiast waren, heeft haar man er uiteindelijk voor gezorgd dat ze het laatste zetje kreeg. Hij zette haar letterlijk aan tafel met een kennis, die al een aanzienlijk aantal thrillers op haar naam heeft staan, om uit te vinden hoe dat nu in zijn werk gaat als je een boek wilt laten uitgeven. Collega-schrijfster Ryanne Veldkamp wees haar op uitgeverij Hartklopper en het contact was snel gelegd. Ook hier kon ze rekenen op goedkeuring, waarna het proces ineens in een stroomversnelling raakte. Er werd in samenspraak met de uitgeverij een passende titel bedacht, redactiewerk verricht en Mienke was zelf zo creatief om het idee voor de cover te bedenken. Zo werd haar feelgoodroman 'Naar de noorderzon – Weg van jou' werkelijkheid.

 

     Inmiddels werkt Mienke alweer aan een volgend manuscript dat voortborduurt op haar debuut; het schrijven smaakt immers naar meer.