Manuscripten 2024 - vol/2025 bijna vol! We nemen tot nader bericht dan ook geen nieuwe manuscripten in behandeling. Voor 2025 kunnen we alleen nog 2 plekken extra creëren voor bijzondere en heel goed geschreven feelgood/romantiek (geen typische YA of new adult). Geen must voor ons, misschien nog een kans voor jou.


EXTRA KANS: We bieden nog wel een paar extra plekken aan voor uitsluitend een e-book uitgave. Alleen voor extern geredigeerde manuscripten of gebleken vergelijkbaar niveau, bij voorkeur in het genre romantiek/feelgood. Voor wie daar interesse in heeft. Het is ook een kans om gelezen en gezien te worden!


e-mailadres voor auteurs: auteurs@uitgeverij-hartklopper.nl

 

De uitgeverij

 

Wij zijn een kleine, nog heel jonge uitgeverij, die met behoud van kleinschaligheid gestaag wat mag groeien, maar daar staat geen enkele druk op. Wij doen dit primair voor het plezier. Liever een gestaag opgebouwde kleine selectie leuke of interessante boeken dan alles maar op de markt brengen, is ons motto. Al duurt dat jaren, dan is dat oké. Blijven we heel klein, geen ramp. Als jonge uitgeverij moeten we extra kritisch zijn naar de boeken waarin we investeren, omdat de risico's op niet of slecht verkopende boeken nog veel groter is dan een paar jaar geleden. Dat komt door het alsmaar groeiende aanbod en een al jaren teruglopende of op zijn minst stagnerende boekenmarkt. Natuurlijk willen we ook zelf graag uitsluitend kwaliteitsboeken brengen. 

 

Voor het investeren door ons in boeken en dus het laten drukken (en/of als e-pub laten maken), aanbieden en promoten door ons van boeken aan de boekenbranche, komt maar een heel selecte groep manuscripten in aanmerking. Want hoewel het niet de commercie is die ons primair drijft, maar mooie boeken maken en uitgeven, moet het uitgangspunt zijn dat we positieve resultaten boeken. 

  

Auteurs van fictie welkom!

 

Wij staan open voor auteurs die aantrekkelijke fictie voor volwassenen schrijven in een aantal genres. Dat kan een literaire novelle, een algemene roman, een feelfoodroman, epysche fantasy of avontuur, een spannende roman, een dystopische roman of bijvoorbeeld een thriller/detective zijn. Bij ons vooralsnog alleen fictie voor volwassenen (al hebben we al 2 - en het gaat vast binnenkort naar 3 - uitzonderingen gemaakt op deze regel - non-fictie en biografische verhalen met inhoud), met fysieke boeken en e-Pubs. In de toekomst wellicht ook luisterboeken en non-fictie. Persoonlijk contact met de auteurs is voor ons vanzelfsprekend. De lijnen zijn kort. 

 

Verhalenbundel Ongelijke stukken

De verhalen zijn geselecteerd, de deelnemers liggen vast. Lancering 2e helft november 2024.

 

Verhalenbundel 2025: let op onze socials, er komt eind 2025 weer een bundel! Nieuwe schrijfkansen, nieuwe selectiekansen. Binnenkort volgt info.

 

Hoe werken wij? In principe zijn er maar twee opties:

 

Regulier auteurscontract

Steekt jouw manuscript er bovenuit, qua verhaallijn/originaliteit, taalbeheersing en schrijfstijl, dan kunnen we je boek op reguliere wijze uitgeven. Natuurlijk nemen wij dan de eindredactie en opmaak voor onze rekening. Dat gaat dan echt alleen om de laatste puntjes op de i. Wij doen geen schrijfbegeleiding of intensieve redactionele begeleiding. Als je dat nodig hebt, dan verwijzen wij je daarvoor naar een van de vele redactiebureaus/correctors. Daarna kun je altijd (opnieuw) contact met ons opnemen.

 

In bepaalde gevallen - als we denken dat de risico's van investeren in drukwerk te groot zijn i.v.m. marktfactoren - kan het voorkomen dat we aanbieden jouw manuscript alleen of eerst als e-book te publiceren, maar ons uitgangspunt is dat een boek (ook) als paperback of hardcover uitkomt.

 

of:

 

Afwijzing

Vinden wij jouw manuscript niet boeiend, interessant of origineel genoeg, of slecht geschreven of in strijd met onze ethische normen en waarden - daaronder vallen discriminatie, racisme, (groeps)belediging en een breed scala aan extremiteiten en absurditeiten, dan volgt afwijzing. Wij motiveren dat niet verder.

 

Wij geven (in beginsel)) geen non-fictie uit (omdat wij te klein zijn om inhoud te checken en willen weten wat we uitgeven). Maar we hebben inmiddels twee uitzonderingen op de regel gemaakt. En de derde is op komst.

  

Manuscripten alleen toezenden na instemming vooraf van onze kant!

In beginsel nemen we alleen digitale manuscripten in behandeling. Ongevraagd toegezonden manuscripten (digitaal of op papier) worden absoluut niet gelezen - daar hebben wij echt geen tijd voor. Deze manuscripten worden sowieso niet retour gezonden en na ontvangst verwijderd/vernietigd. In overige gevallen komen de kosten van terugzending voor jouw rekening en deze dienen vooraf te worden voldaan. Er worden geen toelichtingen en analyses bij afwijzingen verstrekt, tenzij daarover een specifieke afspraak is gemaakt.