ROMAN

Een heel vermakelijk boek vooral, met een prikkelende verhaallijn.


 

Nieuwe consumentenprijs

 

Vanaf 01-06-2023:

Alleen nog te bestellen in onze webshop via de blauwe knop hieronder

 

(Een E-book gaat er wel eens komen, maar die staat nog niet gepland.)

 

Korte beschrijving van het boek:

 

EEN JONGE JOURNALISTE VAN EEN VROUWENGLOSSY NEEMT GEEN GENOEGEN MET DE OFFICIËLE INFORMATIE UIT AZIË  OVER DE DOOD VAN HAAR VADER. 

Is haar vader in Azië slachtoffer geworden van een misdrijf of was het toch een verkeersongeval? De jonge hoofdpersoon in deze lijvige roman - een heerlijk 'Bridget Jones' type volgens sommige van de eerste lezers - gaat zelf op onderzoek en zorgt in dit verhaal voor heel wat humor, lekkere spanning en ook enige pikante momentjes! Het duurt wel even voor ze zover is, maar dan gaat Fleur Fontein, een  journaliste van een vrouwenglossy, op onderzoek naar Thailand en Hong Kong om de dood van haar vader daar zelf te onderzoeken en antwoorden te vinden op de vele vragen over zijn leven daar als expat. Volg haar proces en het avontuur dat ze aangaat, vanaf de voorbereiding van de uitvaart van haar vader tot aan de schokkende ontdekkingen die ze zal doen, met een verrassend slot. 

 

Een heel boeiende en humoristische zijlijn in het verhaal gaat over (haar) biseksualiteit en een themanummer dat ze daarover mag schrijven voor de glossy. Prikkelende gespreksstof!
Mooie recensies staan al op hebban.nl, maar ook op bijvoorbeeld bol.com. Enkele enthousiaste recensies staan met een link hiernaast op onze website! Van harte uitgenodigd om daar vrijblijvend een kijkje te nemen.
#roman #literatuur #detectiveroman #detective #spannend #boekenhumor #avonturenroman #vrouwenglossy #magazineredactie #redactrice #journalistiek #journaliste #misdaadjournalistiek #bridgetjones  #onderzoeksjournalistiek #intercontinentaal #Thailand #Hongkong #seksualiteit #biseksualiteit #lhbti #regenboog #degroteafwezige #aldertschuil


De auteur:

De auteur is geboren in de provincie Groningen in 1959, heeft in 1987 een studie rechten aan de Universiteit Maastricht afgerond, was daarna advocaat-stagiair in Groningen, jurist op een Ministerie in Den Haag en daarna zelfstandig advocaat te Den Haag. Om gezondheidsredenen moest hij zijn carrière beëindigen. Sindsdien heeft hij meerdere manuscripten voltooid. Een daarvan is zijn eigenzinnige debuutroman van 2020 geworden. Nog een van deze manuscripten, een literaire thriller, ligt klaar voor de drukker, maar met uitgeven daarvan wordt dit keer op betere tijden gewacht. Wanneer en of de andere manuscripten op enig moment het groene licht krijgen is onzeker. Waar er moet worden herschreven richt hij zich voorlopig liever op nieuw werk, waaronder het vervolg op zijn debuutroman, dat ergens eind 2022 wordt verwacht.

Met een partner heeft hij in 2020 Uitgeverij Hartklopper opgericht, waar inmiddels werk van zes auteurs is uitgegeven.

 

De cover: 

De auteur heeft zelf het ontwerp voor de cover bedacht en het schilderij gemaakt dat de basis voor de cover vormt.  Dat gebeurde onder begeleiding van een kunstenares, Gabrielle Westra uit De Knipe, Heerenveen. Een foto van het schilderij beslaat de gehele cover. Het schilderij beeldt een scene uit het boek uit, waarin de hoofdpersoon een ontmoeting heeft met een haar tot dan onbekende vrouw uit het leven van haar vader in Azië, locatie uitzichtpunt 'The Peak' te Hong Kong.

 

Karakteristieken:

Het boek is in een actieve stijl geschreven. De ik-figuur Fleur Fontein neemt de lezer mee in haar gedachten en bewegingen vanaf de voorbereidingen van de uitvaartplechtigheid van haar vader, in de maanden erna als ze haar werk weer oppakt en gedurende haar speurtocht naar de waarheid achter de dood van haar vader en zijn verleden. 

 

De grote afwezige is een - volgens ons - heel toegankelijk, amusant, niet heel braaf - soms best pikant -  boeiend, eigenzinnig en spannend verhaal voor een 'open-minded' breed volwassen publiek - dat zich vooral in Nederland en deels in Azië afspeelt - met een wat bizar begin; met drama, humor, seks, biseksualiteit, carrière, persoonlijke groei en keuzes, familie en vriendschap, jaloezie en verraad, geheimen, een spannende verhaallijn en een zeer verrassend einde. Het is een roman, een geschreven schilderij, waarin de beleving(en) van de hoofdpersoon van een paar maanden uit een turbulente periode van haar leven word(t)(en) beschreven; het is zeker geen misdaadroman of thriller en zo is het boek ook niet opgebouwd/geschreven. Het is gemaakt zo de schrijver het voor zijn eigen plezier wilde en om de lezer te vermaken met een heerlijk uitgebreid verhaal. Het hoeft niet in een dag uit, bij voorkeur niet. Doe er juist lekker lang over. Het is in prettig te behappen hoofdstukken ingedeeld.

 

Het boek reikt ook nog eens een mooi onderwerp aan voor een goed en spannend of tenminste leuk groeps- of partnergesprek over biseksualiteit, omdat Fleur voor haar blad een - zeer succesvolle - special maakt waarin zij in een inleiding de verschijningsvormen en grenzen van biseksualiteit verkent en waaraan een hoofdstuk is gewijd. Haar eigen (bi)seksualiteit speelt daarin uiteraard ook een belangrijke rol.

 

Tot slot: er komt dus een vervolg op dit boek. Die vervolgroman zal ook een op zichzelf staand boek worden, dat dus ook zonder enige kennisname van 'De grote afwezige' te lezen zal zijn. Lezen van 'De grote afwezige' zal dan echter wel worden aanbevolen, omdat je daardoor het karakter Fleur Fontein en haar omgeving al goed kent en meer weet hebt van de voorgeschiedenis. Fleur duikt in dat vervolg serieus in de gevarenzone die misdaad heet. Maar de invalshoek van het vervolgboek zal anders zijn, aldus het voornemen van de auteur. Hij zal het verhaal pas schrijven nadat hij opnieuw in Thailand is geweest, het land waar een groot deel van het verhaal zich afspeelt. Voorlopig is er geen zicht op. Ondertussen schreef hij al wel Het waanmotief, een trhiller en is het stapeltje manuscripten in de la weer gegroeid. Het komt wanneer het komt. De kans dat er tussentijds nog een andere roman of thriller van zijn hand verschijnt is groter, dat is een kwestie van redactie en feedback verwerken en plannen.

 

 

Quotes van enkele enthousiaste boekrecensenten van Instagram, ofwel 'bookstagrammers':

 

Corina: 'De nieuwe Bridget Jones?'

Linda (tegen de auteur:) 'Ergens in dat lijf van jou schuilt een achtentwintigjaar jonge meid' en 'Ik zeg: vertalen!'

Surfingann: 'Een boek dat heel geschikt is om verfilmd te worden, er gebeurt zoveel, soms is het net een soap.'

Emvb: 'Hij schrijft heel beeldend. Van deze auteur gaan we vast meer horen.'

 

Hun uitgebreide recensies:

https://surfingann.blogspot.com/search?q=De+grote+afwezige

https://www.hebban.nl/recensie/corina-over-de-grote-afwezige

https://www.hebban.nl/recensie/linda-de-jong-over-de-grote-afwezige

https://www.hebban.nl/recensie/embv-over-de-grote-afwezige