Roman/novelle

Lichter - Elje van Turennout, novelle

€ 19,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-4 dagen1

Nieuwsgierig? Klik op de link hieronder:


 

 Flaptekst Lichter

 

In mijn wangen en oren prikken ijskoude naalden. Ik frons om de huid van mijn voorhoofd te bewegen. Door mijn hoofd tollen dezelfde gedachten keer op keer voorbij.  

Eerder op de dag heeft zich daar het idee genesteld dat het ijskoude water de snelste manier is om mijn doel te bereiken. De snelste route van de aarde naar de hemel. Een onderkoelde dood op de weg daarheen.

Ik wil niet langer leven. Ik ben te moe en te bang. Moe van alles niet goed doen - zo weinig is volmaakt. Moe van het vallen en het falen.

Ik ben bang voor het leven. Ik weet niet waar ik hoor en óf ik hier wel hoor…

 

Lichter vertelt het verhaal van Norah. Ze staat op een kruispunt in haar leven, of is het misschien het einde van een doodlopende weg? Het leven voelt ingewikkeld en maakt haar bang, hoewel ze niet kan aanwijzen waarvoor dan precies. Als ze een vriend ontmoet die haar uitnodigt in zijn wereld, schijnt ergens tussen verrassende ontdekkingen en ongemakkelijke antwoorden een kiertje licht en misschien zelfs de ruimte om te durven leven. 


Elje van Turennout - Lichter

 

Ze heeft een prachtige literaire novelle geschreven, die zij de titel 'Lichter' heeft meegegeven.

Elje heeft meer voor de lezer in petto: we ontvingen al drie manuscripten. Nummer twee, heel autobiografisch, hebben we ook al gelezen en als het aan ons ligt...


Van de auteur:

 

Het was eigenlijk helemaal niet mijn bedoeling om te gaan schrijven.

Nou ja, wel om te schrijven natuurlijk, want dat leer ik waarschijnlijk niet meer af.

Mijn verhalen ook aan anderen laten lezen - aan jou - dat was niet de bedoeling.

Ik was het in elk geval niet van plan.

Tot ik het zachtjes aan een vriendin vertelde.

Voorzichtig beschreef ik hoe mijn hoofdpersoon naar de wereld kijkt, naar het leven, de vraag onderzoekt of ze dat aandurft en zoekt naar een glimlach.

 

En soms verandert die glimlach in een traan of een brok in je keel.

Omdat het soms best ingewikkeld is. En dat het dan oké is.

Aan het einde van Lichter wist ik dat Norah nóg een verhaal heeft om te vertellen. Over andere grote thema’s en levensvragen. Misschien vanuit een ander perspectief dan je gewend bent. Dat was een mooi moment om eens contact te leggen met de uitgever om te zien of het tijd was om Norah en haar kijk op het leven ook met andere lezers te delen.