Roman

Auteur: Nico Kwakman

 

Titel: Te laat (voorlopige titel/werktitel)

 

Het wordt een spannende literaire roman over een rigide toekomstige samenleving. Geboortepolitiek en asiel- en immigratiekwesties vormen een rode draad in het verhaal.

 

Binnenkort volgt meer informatie, o.a. auteursinformatie, op deze pagina.

 

Wij richten ons op publicatie eind april/begin mei 2022

 


Over het boek:

 

Waardoor het komt, weet ik niet, maar plotseling grijp ik mis. Ik sta te wankelen en verlies mijn evenwicht.’  

 

De meest dramatische misstap in haar leven. Maar ook het begin van een ontluikende liefde, van nieuwe hoop in een vijandige, rigide samenleving: een land dat worstelt met de ingrijpende gevolgen van een strenge wereldwijde geboortepolitiek. De komst van vele nieuwe vluchtelingen uit de daardoor meest getroffen streken, en de macabere nationale regelgeving die daarmee gepaard gaat, leiden tot gevaarlijke vormen van polarisatie. Vooral de toestroom van conservatieve en strenggelovige asielzoekers zou volgens sommigen een grote bedreiging vormen voor het democratische, liberale en seculiere karakter van de samenleving, en leiden tot de verpreutsing van het land.  

  

Centraal in deze literaire roman staat de lotsverbondenheid van een tweetal bevriende koppels met twee illegale asielzoeksters. Zij moeten hun draai zien te vinden in een verkrampte samenleving, maar door verkeerde inschattingen dreigt dat volledig uit de hand te lopen. Totdat blijkt dat de voedingsbodem van het polarisatie-monster (de massa-angst en -hysterie) onvermoede mogelijkheden biedt om hun problemen op te lossen. Maar wel met grote gevolgen.  

 

 

Over de auteur:

Mijn naam is Nico Kwakman. Ik ben sinds 1999 werkzaam (geweest) als onderzoeker en universitair docent bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Gedurende die tijd heb ik een groot aantal (juridisch wetenschappelijke) boeken, boekdelen, artikelen en blogs gepubliceerd.

Zie voor een overzicht van mijn publicaties, onder andere: http://nicokwakman.blogspot.nl/2015/04/overzicht-publicaties.html

Zie voor een overzicht van mijn (juridische) blogs: http://nicokwakman.blogspot.nl/2015/08/inhoudsopgave-blogs-en-links-naar-de.html